2011. december 9., péntek

Krémdezodor ylang-ylang illatban

Mivel elfogyott a próbaként vett krémdezodorom, alkalmasnak láttam az időt, hogy kipróbáljam, le tudom-e másolni ezt a remekművet? Mert az! Semmi mérgező anyag, alumíniumsó nincs benne és ugyan az izzadást nem gátolja olyan mértékben, mint bolti társai, de a kellemetlen illatok kialakulását kifogástalanul.

Akkor a recept:
kb. 1 evőkanál sheavajat és 2 evőkanál kókuszolajat felolvasztottam egy üvegtálban gőz felett. Ehhez adtam 3 evőkanál szódabikarbónát majd 2 evőkanál kukoricakeményítőt. A keményítőnél muszáj volt egy kicsit botmixerrel is rásegítenem, mert a sima kavargatással nem akartak eltűnni a kis csomók.
Ezután 5 csepp teafaolajat adtam hozzá és kb. 13-15 csepp ylang-ylang olajat.
Gyorsan kevergetve, hogy a szódabikarbóna és a keményítő ne süllyedjen le az aljára alaposan összekutyultam az illóolajokat is az alappal, majd levéve a gőzről (fontos, hogy egy előre odakészített konyhai törlőruhán csúsztassuk végig az üveg vagy fém tálkánkat, hogy kiöntéskor az aljára kicsapódott vízcseppek ne cseppenjenek a tégelybe!) egy 100mg-os gyógyszertári műanyag tégelybe öntöttem a még folyékony krémet.
És itt is jön egy kis praktika: a teljes megszilárdulásig érdemes minél sűrűbben egy kiskanállal megkeverni, hogy ilyenkor se süllyedjen a dezodor lelkét adó szódabikarbóna, ill. a keményítő az aljára!

A kókuszolaj azonkívül, hogy ápolja a bőrt, kissé szárítja is, ezért ez a tulajdonsága, lévén, hogy dezodorról van szó, kimondottan jól jön. A sheavaj mindenféle bőrtípust remekül ápol, még frissen borotvált hónaljhoz is kitűnő. A tefaolaj remek természetes baktérium és gombaölő, a szódabikarbóna pedig ahogyan már írtam is, a dezodor "lelke", ő felel a kellemetlen hónaljszag kialakulásának megakadályozásáért.
Tegnap és ma is már ezt használtam és ötösre vizsgázott! :-)

2 megjegyzés:

  1. Egyik nap annyira holtfáradt voltam, hogy 48 óráig nem tudtam lezuhanyozni. A dezodorom ebben az esetben is ötöst kapott! :-)

    VálaszTörlés
  2. A nyári nagy melegben is kitűnőt kapott!:-)

    VálaszTörlés