Miért éppen szappanok, kencék?

Gyerekkoromban mindig volt valamilyen állatom, egy kiscsibe a zsebemben, egy nyuszi az ágyamban, egy hörcsög, egy egér, egy kutya, egy cica stb.
Aztán az orvosi hivatást választottam, mert beleszerettem abba, hogy úgy segítsek az embereknek, hogy egészségesebbé próbálom tenni őket.
Később családot alapítottam egy csodálatos férfival és született 6 gyermekünk.

Hogy jön ebből a szappanfőzés, méreg nélküli krémek, kozmetikumok készítése?

Úgy, hogy rájöttem, hogy ugyan ennyi gyerek mellől már képtelenség teljes emberként visszamennem a gyógyítók világába, viszont  az egészséget egy még hatásosabb módon is támogathatom, a megelőzéssel.
Arra gondoltam, ha más nem, a saját kertből, veteményesből kikerülő egészséges zöldségek, gyümölcsök, gyógy- és fűszernövények, a kiegyensúlyozott körülmények között nevelt tyúkok, nyuszik, kecskék által adott tej, tojás, hús a saját családunk számára mindenképpen hasznos lesz és nem csak az étkezésekben, hanem akár még a tisztálkodásban is.
Ráadásul a saját kézzel, természetes alapanyagokból készült kozmetikai szereinkkel is megélhetjük "A kevesebb több." gazdagító elvét.Ki tudja, talán egyszer másoknak is tudok majd adni ebből a csodálatos értékből, amit a két kezünk munkájával teremtünk meg.