2013. július 25., csütörtök

Natúr, de úgy igazán

Mitől natúr egy szappan?
Erre még nem találtam igazán "mérhető" meghatározást, de talán nem is kell, úgyis mindenkinek mást jelent. Valakinek belefér a kozmetikai pigment, illóolaj, de akár még a glicerin is.
Számomra az igazi natúr szappan nem tartalmaz sem színezéket (még természetes eredetűt sem), sem illatosító anyagot (még 100% tisztaságú illóolajat sem).
Nekem ezek a kedvenceim. Egyszerűen azért, mert hiszek "A kevesebb, több." filozófiájában. Még a szappanok, mint bőrápolási szerek terén is. Minél kevesebb, minél egyszerűbb, annál átláthatóbb, érthetőbb és főleg élhetőbb, éltetőbb. Szerintem....
Ennek jegyében ezek a formájukban is szinte már puritán szépségek csak kecsketejet, bio extraszűz olíva olajat, kókuszolajat és bio, finomítatlan sheavajat tartalmaznak. Még így is sok, nem? :-)




Fahéjas szappankák

Április végén megszülettek a kiskecskéink és azóta van saját, kvázi bio kecsketejünk. (Azért kvázi, mert hivatalosan nem az.)
Szóval készítgetem azóta a kecsketejes szappanokat. Az elsőt rendesen elszúrtam, a másodikat csak kicsit, de a többi szépre és táplálóra sikeredett.
Itt a nemrégiben (2013.08.20.) készült fahéjasokat mutatom be. Bio extraszűz olivaolaj a bázisuk, kókuszolajtól habzik szépen és extra kényeztetőnek sok-sok sheavajat tettem bele.
Fahéj illóolajtól illatozik és egy kis étkezési minőségű fahéjportól ilyen kellemes barna a színe. Ráadásul serkenti a bőrvérkeringését, fájdalomcsillapító és  fertőtlenítő hatású.
Egy-két új formába is beújítottam, de nekem még mindig a tulipán a kedvencem.










2013. július 19., péntek

Szoptatás világnapja

Mint minden évben, idén is lesz augusztus 3-án délelőtt 10 órától a Margit szigeten séta és érdekes programokkal teli találkozó, amit  La Leche Liga és a Szoptatásért Magyar Egyesület szervez. Pályázatot is hirdettek fényképes és írásos formában.
Itt találhatod meg a részletes pályázati felhívást.
A nyeremények között szerepelnek az én kecsketejes, levendulás szappanjaim is, és ezek már a saját kecskéim tejéből készültek, úgyhogy pályázzatok! :-)