2012. január 6., péntek

Egy dezodort tesztelő "tollából"

Ma ezt a kis megjegyzést kaptam az egyik emberkétől, aki a dezodoromat kezdte el tesztelni:
"...ma 3, 7 km-et futottam, + erősítettem, és nem lettem büdös."
Ennél nagyobb dicséret és biztatás nem is kell. :-)

Ma a saját recept alapján készült levendula illatú, muffin formájú szappant is kipróbáltuk, azt az egyet, amit nem ajándékoztam el. Kiválóan habzik, jól tisztít és kellemes, visszafogott az illata, viszont sajnos nagyon szárítja a bőrt, ami valószínűleg azért van, mert túl sok kókuszolajat tettem bele. Így sajnos nem tartom meg ezt a receptet. :-(

Update: Tévedés, egyszerűen nem volt még elég érett a szappan. Azóta megérett és nem szárítja  bőrt, nagyon finom, krémes.

2012. január 1., vasárnap

Egy csodálatos kézkrém

Nem is zárhattam volna jobban az évet kencés szempontból, mint ezzel a végtelenül egyszerű, de csúcsszuper krémmel! :-)
Az ünnepek alatt nem volt időm ilyesmikre, de tegnap már nem bírtam magammal és elővettem a kis kék vízforraló edénykémet és a kis üvegtálat, amit a gőz fölé szoktam rakni. A férjem nem is értette, hogy miért, de elmagyaráztam neki, hogy egyszerűen most ehhez van kedvem. :-)

Szóval 1 rész sheavajat és 1 rész mandulaolajat olvasztottam össze gőz felett. Eredetileg búzacsíraolajjal, vagy esetleg avokadóolajjal szerettem volna csinálni, de nem jártam olyan helyeken, ahol kaphattam volna valamelyiket. Így maradt a fincsi mandulaolaj. Felolvadáskor kapott még 15 csepp ylang-ylang illóolajat is és 1 kapszula E-vitamint is, hogy ne avasodjon meg. Na erre az utolsóra nem lesz szükség, mert olyan jól sikerült, hogy tuti iszonyú gyorsan el fog fogyni. :-)
A hűvös ablakba raktam, ahogy szoktam dermedni és amikor éppen, hogy csak kezdődik a szilárdulás, akkor habverővel jól felkevertem. A magasabb olaj-vaj arány miatt most tovább kellett verni, de megérte:
hihetetlen finom, krémes, puha, lágy, de mégsem folyós szép fehér krémet kaptam.
Zuhanyozás után a a két legkisebb lánnyal szinte kéjesen kenegettük magunkra a habverőn, kanálon és a tálon maradt krémet, hogy semmi ne vesszen kárba! :-)))
Gyorsabban szívódik fel a bőrbe, mint az olívaolajos változat, de elsőre ez is fénylően zsíros. Igazi téli kényeztetés a bőrnek, de nemcsak a kézen, hanem az arcon (a ráncoknak is nagyon jót tesz) és bárhol a testen.

Az ilyen végtelenül egyszerű, de nagyszerű receptek a kedvenceim!
Legközelebb majd búzacsíraolajjal próbálom ki és akkor már E-vitamint sem teszek bele.